Skip to contentSkip to main navigation Skip to footer

ODGOVOR PREDSTAVNICIMA SSP NA NEISTINITE TVRDNJE O MALOLETNIČKOM KOCKANJU

Netačni podaci

Povodom nedavnih javnih nastupa predstavnika SSP u kojima su u neistinitom kontekstu pomenute i naše kompanije – članice, Udruženje priređivača igara na sreću (UPIS) podseća kako njih tako i čitavu zainteresovanu javnost da je pitanje udaljenosti osnovnih i srednjih škola od objekata u kojima se priređuju igre na sreću regulisana Zakonom o igrama na sreću, kao i na činjenicu da se priređivači strogo pridržavaju ovih obaveza.

Podsećamo da je reč je odredbama koje su postale deo Zakona još u vreme kada su pojedini članovi ove stranke činili deo izvršne vlasti. Analizirajući sadržaj njihovih medijskih istupa u proteklom periodu, stiče se utisak da nisu dobro pročitali i razumeli zakon u čijem su donošenju svojevremeno i učestvovali.

Članice UPIS primenjuju najviše svetske standarde u oblasti zaštite i nultog pristupa igara na sreću maloletnicima, odnosno prevencije bolesti zavisnosti, odnosno nivoa ulaganja u lokalne zajednice kroz mnogobroje projekte društvene odgovornosti.

Uvažavanje ovih činjenica, uz kvalitetan javni dijalog o daljem unapređenju zakonskog okvira poslovanja industrije igara na sreću, u najboljem je interesu kako daljeg rasta budžetskih prihoda, tako i generisanja novih radnih mesta, a već sada ih je više od 12.000.

en_USEnglish