Skip to contentSkip to main navigation Skip to footer

DRUŠTVENA ODGOVORNOST NA PRVOM MESTU

img 8512

Beograd, 31.maj 2017. godine: Na Beogradskom sajmu održan je deseti po redu sajam igara na sreću BELGRADE FUTURE GAMING. Udruženje priređivača igara na sreću Srbije – UPIS već tradicionalno učestvuje na ovom najvećem regionalnom skupu priređivača igara na sreću i proizvođača opreme za igre na sreću.

UPIS je  na svom štandu predstavio  ukupne efekte dreuštveno odgovornog poslovanja kompanija članica.  Težište je bilo na  predstavljanju projekta  prevencije zavisnosti od igara na sreću „Moguće je prekinuti“ koji već duže od šest   godina UPIS  uspešno realizuje u saradnji sa Specijalnom bolnicom za bolesti zavisnosti iz Drajzerove u Beogradu.

[envira-gallery id=”666″]

Na UPIS-ovom štandu stručnjaci iz Drajzerove, predvođeni Jasminom Milašinović i dr. Tanjom Raičević-Čelebić, su sve zainteresovane, a pre svega, učesnike sajma, novinare i druge posetioce  detaljno informisali o stručnom aspektu Projekta.

Predstavnice Specijalne bolnice  su  istakle  veoma uspešnu saradnju sa UPIS-om kao i činjenicu da je ovaj projekat prevencije prepoznat i van granica naše zemlje. U poslednje dve godine sa velikim uspehom projekat prevencije „Moguće je prekinuti“ predstavljen je na brojnim stručnim skupovima u zemlji i inostranstvu. Do sada, edukaciju u Specijalnoj bolnici završilo je više od tri hiljade zaposlenih u kompanijama – članicama UPIS-a.

U UPIS-u naglašavaju da su kompanije njihove članice lideri ne samo u regionu već i šire kada je u pitanju prevencija zavisnosti od igara na sreću kao nezaobilazan segment odgovornog priređivanja igara na sreću. Imajući u vidu celokupne rezultate i ispoljene efekte  na polju društvene odgovornosti, kompanije članice UPIS-a i Udruženje u celini prednjače  u ovom delu Evrope  i na tom polju. Kompanije članice UPIS-a zapošljavaju skoro 3000 ljudi – uredno prijavljenih sa  redovnim mesečnim primanjima i plaćenim porezima i doprinosima. Kompanije članice UPIS-a  nemaju ni dinar poreskog duga, a samo u prošloj godini su na ime svih vrsta poreza, doprinosa i taksi u državni budžet i budžete lokalnih samouprava uplatili oko 25 miliona eura.  Takođe, blagovremeno se izmiruju i sve obaveze prema dobavljačima roba i usluga koji imaju  oko 45 hiljada zaposlenih.  U UPIS-u ne zanemaruju ni segment socijalno-humanitarnog rada i redovne podrške sportu i kulturi. Sa svojim visokim standardima poslovne etike kompanije članice UPIS-a daju značajan doprinos  stabilizaciji i ukupnom poboljšanju privrednog ambijenta u našoj zemlji.

Sajam je svakako bio i prilika za uspostavljanje brojnih kontakata predstavnika UPIS-a sa priređivačima igara na sreću iz zemlje i regiona.

Inače,  deseti Beogradski sajam igara na sreću okupio je 40 izlagača iz desetak zemalja regiona i Evrope koji su na  skoro  3000 kvadratnih metara u hali 3 Beogradskog sajma izložili svoju ponudu, pre svega tehnološke i softverske inovacije kada je u pitanju oprema za igre na sreću.

en_USEnglish