Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Vesti

INTERNATIONAL GAME TECHNOLOGY (IGT) novi član UPIS-a

Оdlukom Skupštine Udruženja priređivača igara na sreću Srbije – UPIS, u članstvo najvećeg regionalnog udruženja priređivača igara na sreću primljena je velika internacionalna kompanija IGT.

Kompanija IGT je globalni lider u igrama na sreću i kao takva izlistana je na njujorškoj berzi. Holding IGT, sa više od 11 hiljada zaposlenih širom sveta i sa sedištem u Velikoj Britaniji, posluje u više od 100 država, a u Srbiji zapošljava preko 300 visoko stručnih profesionalaca.

Članstvo holdinga IGT u Udruženju priređivača igara na sreću Srbije doprineće daljem jačanju međunarodnog iskustva srpskog udruženja, a tradicionalna posvećenost IGT-a društveno odgovornom poslovanju dodatno će unaprediti ukupne rezultate koje članice UPIS-a postižu na tom planu.

DRUŠTVENA ODGOVORNOST NA PRVOM MESTU

Beograd, 22.09.2021. godine:  Na Beogradskom sajmu održan je 13. po redu sajam igara na sreću BELGRADE FUTURE GAMING 2021. Udruženje priređivača igara na sreću Srbije – UPIS već tradicionalno učestvuje na ovom najvećem regionalnom skupu priređivača igara na sreću. Ove godine UPIS je, uz  predstavljanje svog Projekta prevencije zavisnosti od igara na sreću, bio i domaćin  sastanka čelnih ljudi  iz  udruženja priređivača igara na sreću zemalja regiona kao i  predstavnika medicinskih ustanova  koje se bave prevencijom i lečenjem zavisnosti i  srarađuju sa regionalnim asocijacijama.

IV7 5269Na sastanku  je analizirana trenutna situacija na tržištima igara na sreću u regionu. Zaključeno je da je obim poslovanja drastično pao, pre svega prozrokovan posledicama pandemije, ali i loših zakonskih rešenja koja se u praksi pokazuju kao otežavajući faktor u poslovanju. Generalni sekretar crnogorskog Udruženja Montenegrobet Tatjana Šćepanović i direktor skopskog ASOM-a Vasko Ilijevski su istakli da njihova tržišta očekuju novi zakoni odnosno značajne izmene postojećih zakonskih rešenja.  Prema rečima Adriane Basara, direktorke ALPIS-a iz Banjaluke situacija na tržištu u RS je dodatno opterećena činjenicom da njihovo Ministarstvo finansija ne poštuje i ne sprovodi presude nadležnih sudova i Ustavnog suda RS u vezi sa protivustavnim i nezakonitim odredbama Zakona o igrama na sreću.

IV7 5277

Svi učesnici sastanka su istakli nepobitnu činjenicu da  priređivači igara na sreću prednjače u sprovođenju donatorskih i humanitarnih akcija za svo vreme trajanja pandemije. Naglašeno je da je ostvarena odlična saradnja sa nadležnim državnim organima i da je pomoć pružena i još uvek se pruža najugroženijim sistemima, organizacijama i pojedincima – nabavka respiratora i druge medicinske i sanitarne opreme, pomoć u lekovima, hrani, voću, vodi i drugim potrepštinama za bolnice, ustanove socijalne i dečje zaštite, pomoć oboleloj deci i obolelim od retkih bolesti i dr. Direktor UPIS-a Rade Karan je istakao da su kompanije – članice UPIS-a pokazale da su lideri ne samo u regionu već i šire kada je u pitanju društvena odgovornost.

Projekti prevencije zavisnosti od igara na sreću koji se realizuju u Srbiji, Crnoj Gori i Republici Srpskoj su takođe bili tema sastanka. Zaključeno je da se edukacija zaposlenih u prepoznavanju prvih simptoma zavisnosti  nastavi u skladu sa propisanim epidemiološkim merama u svim državama.

04 sajamInače,  13. Beogradski sajam igara na sreću okupio je 27 izlagača iz desetak evropskih država koji su na  oko  2500 kvadratnih metara u hali 5 Beogradskog sajma izložili svoju ponudu, pre svega tehnološke i softverske inovacije kada je u pitanju oprema za igre na sreću. Bez obzira na nesšto slabiju posetu,  pruzrokovanu pandemijom, organizatori sajma istču das u zadovoljni činjenicom das u uspeli da očuvaju kontinuitet i tradiciju  beogradskog sajma igara na sreću.

Sajam je svakako bio i prilika za uspostavljanje brojnih kontakata predstavnika UPIS-a sa priređivačima igara na sreću iz zemlje i regiona.

NA DRUŠTVENIM MREŽAMA SVE VIŠE LAŽNIH PROFILA KOJI NUDE TIPOVE, DOJAVE, IZ UPISA UPOZORAVAJU

Internet su preplavili lažni profili na društvenim mrežama koji nude „sigurice“ i dojave, a sigurno je samo da je na stotine građana iz celog regiona prevareno! Ljudi lako poveruju u čaršijske priče da je baš taj meč namešten i da će doći baš taj „fiks“, a lažni majstori tipovanja trljaju ruke i bogate se čak i uz pomoć pojedinih zvezda sa estrade koji za novac šeruju njihove objave preko Instagrama.

Read More

U KORAK SA SVETOM

Srpski priređivači – članovi UPIS-a među svetskom elitom na londonskom Sajmu igara na sreću. London ICE 2019 pokazao da se ulaganje u znanje i struku višestruko isplati. Još jedna potvrda ispravnosti opredeljenja srpskih kompanija da ulažu u mlade visokoobrazovane stručnjake i sopstveni tehnološki razvoj.

Najveći i najznačajniji svetski sajam igara na sreću ICE LONDON 2019, koji se održava od 5. do 7. februara, pokazao je i ove godine da srpski priređivači igara na sreću ne zaostaju za svetskim trendovima. Naprotiv. Naše kompanije – članice Udruženja priređivača igara na sreću Srbije (UPIS) su, predstavljajući se ove godine na Sajmu, svoju standardnu ponudu obogatile sa novim proizvodima i uslugama.

Read More

ODGOVORNI PREMA DRUŠTVU I DRŽAVI

Veoma značajni direktni i indirektni doprinos BDP Srbije.  Bez poreskih dugovanja  uz redovno  izmirivanje  svih obaveza prema državi, svojim zaposlenima i dobavljačima. Projekat prevencije zavisnosti i zaštita maloletnika i dalje u prvom planu. Učešće u brojnim socijalno-humanitarnim akcijama i stalna pomoć sportu, nauci i kulturi.

Read More

PODRŠKA NOVIM ZAKONIMA

Na nedavnom zasedanju poslanici Skupštine Srbije,  između ostalog,  usvojili su izmene i dopune Zakona o porezu na dohodak građana  kao i izmene i dopune  o Zakona o igrama na sreću.
Naše Udruženje i kompanije članice u potpunosti podržavaju usvojene izmene i pozdravljaju ih. Njihovim usvajanjem  u najvećoj meri eliminišu se negativni efekti dosadašnjih rešenja na šta smo godinama ukazivali.

Read More

NEDELJNIK „NIN” NESHVATLJIVO OSUDIO ODLUKU VLADE DA SMANJI GRAĐANIMA SRBIJE POREZE NA DOBITKE U IGRAMA NA SREĆU

Glavni i odgovorni urednik nedeljnog lista „NIN“ ustremio se na industriju sportskog klađenja komentarišuci tek usvojeni Zakon o porezu na dohodak gradjana, kojim je aktuelna Vlada Srbije ispravila više od decenije dug period nelogicnosti, diskriminacije i nanošenja šteta našim gradjanina. Zasmetalo mu je sto naši gradjani od sada neće plaćati porez od 20 odsto na dobitke do 100.000 dinara, koje ostvare u igrama ne sreću, odnosno, pošto je ta neoporeziva granica pomerena sa 11.684 dinara na 100.000 dinara.

Read More

UPIS JAČI ZA FAZI I MEDITERAN GAMING GROUP

Beograd, 26.10.2018.godine: Jednoglasnom odlukom Skupštine Udruženja priređivača igara na sreću Srbije – UPIS, u punopravno članstvo najvećeg regionalnog udruženja priređivača igara na sreću primljeni su „FAZI“ i „MEDITERAN GAMING GROUP“.

Read More

PREVENCIJA NA PRVOM MESTU

Na UPIS-ovom štandu na Beogradskom sajmu igara na sreću održan sastanak predstavnika udruženja priređivača igara na sreću iz zemalja regiona. Projekti prevencije zavisnosti od igara na sreću koji se provode u Srbiji, Crnoj Gori i Republici Srpskoj predstavljaju najznačajnije akcije u cilju sprečavanja patološke zavisnosti i podizanju društvene svesti o odgovornom poslovanju.

Read More