Skip to contentSkip to main navigation Skip to footer

LIDERI U REGIONU

foto e 1 scaled

Beograd, 05.juni 2019.godine: Dvanaesti po   redu sajam igara na sreću  BELGRADE FUTURE GAMING održan je 4. i 5.juna u hali III Beogradskog sajma. UPIS već tradicionalno na ovoj regionalnoj smotri priređivača igara na sreću predstavlja svoj projekat prevencije zavisnosti od igara na sreću.  Projekat „Moguće je prekinuti“ realizuje se već  skoro 9 godina  u saradnji sa Specijalnom bolnicom za bolesti zavisnosti iz Drajzerove ulice u Beogradu.

foto d scaled

Govoreći o stručnom aspektu projekta, pedagog iz bolnice u Drajzerovoj Pavle Đukić je istakao da se suština projekta ogleda u činjenici da on  patološku zavisnost suzbija u nastajanju.Đukić je naglasio i rezultate koje su UPIS i Specijalna bolnica postigli prethodnih godina, posebno apostrofirajući skoro 4 hiljade  edukovanih, i koji im sa pravom obezbeđuju  lidersku pozicijuu i u Srbiji i u regionu kada su  u pitanju odgovorno priređivanje igara na sreću, prevencija zavisnosti i zaštita maloletnika.

foto b scaled

Predstavljajući projekat, Dragoljub Jovanović, specijalni pedagog iz Drajzerove je posebno naglasio međunarodni aspekt Projekta kojeg su na brojnim stručnim skupovima u zemlji i inostranstvu predstavljali i promovisali stručnjaci iz Specijalne bolnice i Udruženja. Činjenica da se slični projekti – nastali na bazi projekta „Moguće je prekinuti“ sa uspehom realizuju u Crnoj Gori i Republici Srpskoj  kao i interesovanje iz još nekih zemalja regiona govore da UPIS i Bolnica iz Drajzerove  u Srbiji rade pravu stvar.

Zato nije iznenađenje što celokupni Projekat iz godine u godinu izaziva sve veće interesovanje kako posetilaca Sajma tako i brojnih domaćih i stranih priređivača.

en_USEnglish