Skip to contentSkip to main navigation Skip to footer

Završen prvi cilkus onlajn edukacije

Netačni podaci

Od oktobra 2021. zaključno sa decembrom 2022. godine program onlajn edukacije u prepoznavanju prvih simptoma zavisnosti od igara na sreću završilo je 1107 zaposlenih u kompanijama članicama UPIS-a.

Zbog restriktivnih mera tokom pandemije Covid-19, a u dogovoru sa Specijalnom bolnicom iz Drajzerove, od oktobra 2021. godine UPIS je otpočeo sa onlajn formatom edukacije zaposlenih. 

Milijana Simić, sekretar UPIS koja operativno rukovodi edukacijom zaposlenih, istakla je da je sa direktorkom Specijalne bolnice dr. Dianom Raketić, i predavačinma – specijalnim psiholozima Dragoljubom Jovanovićem i Pavlom Đukićem  – napravljen optimalan plan edukacije koji nije remetio poslovne procese u kompanijama članicama.

U tom periodu ukupno je edukovano 1107 zaposlenih.

Da podsetimo – program onlajn edukacije zaposlenih u prepoznavanju prvih simptoma zavisnosti od igara na sreću jedan je od podsegmenata velikog projekta prevencije bolesti zavisnosti u igrama na sreću pod nazivom „Moguće je prekinuti“, koji UPIS u saradnji sa bolnicom iz Drajzerove realizuje od 2010. godine. 

Do sada je edukovano preko 9000 zaposlenih u kompanijama članicama UPIS.

U UPIS-u ističu da su veoma zadovoljni činjenicom da su odredbe o društvenoj odgovornosti koje su se još 2011.godine, upravo na UPIS-ov predlog,  našle u Zakonu o igrama na sreću konačno postale obavezne za sve priređivače.

en_USEnglish