Skip to contentSkip to main navigation Skip to footer

PRVOG DANA – PREKO 30 HILJADA POTPISA

Počelo potpisivanje narodne inicijative za ukidanje oporezivanja dobitaka od igara na sreću.

Beograd, 22.01.2016.godine: Već prvog dana provođenja inicijative – potpisivanja peticije za ukidanje oporezivanja dobitaka od igara na sreću premašen je broj od 30 hiljada potrebnih potpisa. Tokom jučerašnjeg dana kada je i počelo potpisivanje, 32.564 punoletna građanina Srbije sa pravom glasa stavilo je svoj potpis na inicijativu Narodnoj skupštini da ukine član 83. Zakona o porezu na dohodak građana.

Na taj način igrači su izneli svoj jedinstven stav i kazali šta misle, a time je dobijena i zvanična potvrda da je taj sporni član Zakona nelogičan i da ga treba brisati. Odziv igrača prvog dana potpisivanja bio je izuzetno veliki i iznad svih očekivanja.

Potpisivanje građanske inicijative za ukidanje ove zakonske odredbe odvija se na preko 700 lokacija širom Srbije. Očekivanja su da će se zbog velikog interesovanja potpisivanje preko vikenda nastaviti na preko 900 lokacija i da će broj potpisa daleko premašiti neophodan broj od 30 hiljada.

U skladu sa Zakonom o referendumu i narodnoj inicijativi potpisivanje će trajati do 27.januara kada će potpisana inicijativa biti dostavljena Narodnoj skupštini Republike Srbije koja je nadležna za brisanje sporne zakonske odredbe.

en_USEnglish