Skip to contentSkip to main navigation Skip to footer

UPIS NA SIMPOZIJUMU U BANJALUCI

foto BL 2 1 scaled

Projekat prevencije zavisnosti od igara na sreću „Moguće je prekinuti“ doživeo je još jednu uspešnu promociju. Na Simpozijumu o bolestima zavisnosti koji je održan u okviru 4. Kongresa psihijatara BiH u Banjaluci od 16. do 19. novembra, direktor UPIS-a Rade Karan predstavio je Projekat prevencije „Moguće je prekinuti“ koji sa uspehom već sedam godina UPIS, u saradnji sa Specijalnom bolnicom iz Beograda, realizuje u Srbiji.

[envira-gallery id=”689″]

Na ovom stručno-medicinskom skupu na kome UPIS učestvuje po pozivu organizatora, prezentacija Projekata je bila veoma zapažena, posebno sa aspekta njegovog sadržaja i načina organizacije, ali i efekata dugogodišnje primene. Zaključak brojih diskusija i razgovora nakon prezentacije je da se priređivači okupljeni u UPIS-u jedini u celom regionu ozbiljno bave prevencijom zavisnosti od igara na sreću.

Pored toga, da su UPIS i Specijalna bolnica sa ovim Projektom na pravom putu i da UPIS i njegove članice predstavljaju regionalne lidere kada su u pitanju društvena odgovornost i odgovorno priređivanje igara na sreću potvrđuju i činjenice da se ovaj Projekat u sličnoj formi realizuje i u Crnoj Gori, kao i da su Univerzitetski klinički centar Banjaluka i ALPIS (Udruženje priređivača igara na sreću RS) definisali sva pitanja međusobnog ugovora i da će primena ovog Projekta uskoro početi i u Republici Srpskoj.

en_USEnglish