Skip to contentSkip to main navigation Skip to footer

USKORO AMERIČKI FEDERALNI ZAKON O SPORTSKOM KLAĐENJU

Beograd, 22.12.2016.godine: Udruženje priređivača igara na sreću Srbije – UPIS sa velikom pažnjom prati nastojanja Američke gejming asocijacije (AGA) da se u SAD donese federalni zakon o sportskom klađenju.

U dužem vremenskom periodu AGA ulaže znatne napore oko donošenja zakona u američkom Kongresu kojim bi se sportsko klađenje regulisalo na federalnom nivou i tako suzbilo veliko crno tržište u saveznim državama koje nisu zakonima regulisale tu delatnost .

Naime, neke savezne države u SAD su svojim zakonima već regulisale sportsko klađenje dok bi donošenje federalnog zakona stvorilo mogućnost proširivanja izdavanja licenci za ovu vrstu igara na sreću i u ostalim saveznim državama, kao što je urađeno u slučaju online pokera i online casina, za koje se sada odvija kampanja ubrzanog izdavanja licenci za igre na sreću i suzbijanja crnog tržišta.

Očekivanja Američke gejming asocijacije su da će se predlog federalnog zakona o sportskom klađenju naći pred Kongresom SAD već u prvoj polovini 2017. godine. Dodatni razlog za optimizam u AGA vide u činjenici da novoizabrani američki predsednik Donald Tramp ima dosta poslovnog iskustva upravo iz oblasti industrije igara na sreću, jer je svojevremeno i sam bio vlasnik kompanije za igre na sreću. Kroz to neposredno lično iskustvo, novi američki predsednik je u potpunosti upoznat sa svim činjenicama vezanim za neophodnost donošenja federalnog zakona o sportskom klađenju, kao najefikasnijem načinu za suzbijanje ilegalnog tržišta.

Udruženje priređivača igara na sreću Srbije je član EOGL (Evropske organizacije za regulaciju igara na sreću) preko koje ima veoma dobru komunikaciju sa američkom asocijacijom, posebno u razmeni iskustava na suzbijanju crnog tržišta. Stoga, UPIS u potpunosti podržava nastojanja Američke gejming asocijacije da sportsko klađenje u SAD ubuduće bude zakonom regulisano na federalnom nivou.

en_USEnglish