Skip to contentSkip to main navigation Skip to footer

USPEŠAN NASTUP SRPSKE IDUSTRIJE IGARA NA SREĆU U LONDONU

foto 09022015 3

Na najvećem i svakako najznačajnijem svetskom sajmu igara na sreću – LONDON ICE 2015 i ove godine su učestvovale kompanije MOZZART i MERIDIAN, članice Udruženja priređivača igara na sreću Srbije.

Članice UPIS-a, Mozzart i Meridian su tradicionalno imale veoma uspešan i zapažen nastup na londonskom sajmu koji je ove godine oborio brojne rekorde. U dve hale izožbenog centra Excel, na preko 60 hiljada kvadratnih metara prostora, okupilo se više od 500 najvećih kompanija iz 60 država sa svih kontinenata.

Jedini predstavnici srpskih priređivača igara na sreću u Londonu, kompanije Meridian i Mozzart pored softvera za sportsko klađenje i upravljanje rizicima, svoju sajamsku ponudu obogatile su savremenim sistemom za centralizovano upravljanje prikazima video sadržaja na daljinu i različitim varijantama terminala za sportsko klađenje. Naše kompanije predstavile su i svoj portfolio sa potpuno novim softverskim rešenjem za daljinsko upravljanje velikim brojem aparata za igre na sreću, a kroz inovativni sajamski nastup pod nazivom ’’beting laboratorija’’ široku ponudu više od 10.000 kvota na preko 500 sportskih događaja dnevno.

[envira-gallery id=”552″]

Jedan od najzapaženijih eksponata na sajmu i ove godine je paleta elektronskih ruleta koji su zajednički produkt srpskih kompanija Mozzart, Triple Crown i Fazi, od kojih najveći i najbolji rulet ima jedinstvena softverska i hardverska rešenja. Pored već širom sveta poznatog ruleta sa tri aktivna točka Triple Crown, koji potpisuje jedan od naplodnijih industrijskih dizajnera današnjice Karim Rašid, svetskoj javnosti su predstavljene i nove serije srpskih ruleta – Key One i Optimum.

U okviru sajma održane su i brojne tematske konferencije prvenstveno na temu on lajn igara i primene novih tehnologija kada su igre na sreću u pitanju. Predstavnici naših kompanija su učešćem na takvim stručnim skupovima bili u prilici da se uporede i sa najrazvijenijim svetskim kompanijama. Na taj način je još jednom potvrđeno da Mozzart i Meridian, kada su pitanju nove tehnologije i razvoj softvera, ne zaostaju za svetskim trendovima.

Na stručnim skupovima bilo je reči i i o zakonskim rešenjima u različitim državama. Opšti trend zakonodavstva u svetu jeste liberalizacija tržišta igara na sreću, intenzivno proširivanje na internet tržište i ukidanje neprincipijelnih državnih monopola, na čemu posebno insistiraju organi Evropske unije.

Istovremeno, specijalizovani seminari su pokazali da je društveno odgovorno poslovanje i kvalitetan odnos prema igračima među prioritetima u svetskoj industriji igara na sreću. U tom smislu, pokazuje se da je program prevencije koji provodi srpsko Udruženje u saradnji sa Specijalnom bolnicom iz Drajzerove jedan od najefikasnijih i najjednostavnijih u domenu preventivnog delovanja.

en_USEnglish